Directora del Consorci del Patrimoni de Sitges (Museus de Sitges) de desembre de 2011. 

Llicenciada en Filologia Catalana; gestora cultural, poeta, escriptora i curadora d’exposicions. Gerent (1989-1996) i directora de la Biblioteca de Catalunya (2000-2004). Tesi doctoral en curs sobre el Noucentisme.

Autora d’una quarentena d’obres entre els que destaquen els estudis i assaigs sobre art, literatura i història cultural del Modernisme, el Noucentisme i les avantguardes, dedicades entre altres a Santiago Rusiñol, Miquel Utrillo, Joaquim Sunyer i Ángeles Santos. Té una monografia sobre el pintor Joaquim Sunyer en curs de publicació i en prepara el catàleg raonat.

Experta i biògrafa de Santiago Rusiñol ha publicat Epistolari del Cau Ferrat (1981); Petita història de Santiago Rusiñol (2ª edició 2007), amb il.lustracions de Pilarín Bayés; Paisatges i escenaris de Santiago Rusiñol. París, Sitges, Granada (2000), Santiago Rusiñol, el caminant de la terra (2003), Premi Gaziel de Biografies i Memòries 2001 i Santiago Rusiñol, paisatges i amistats en terres tarragonines (2007).

És autora d’articles, conferències, pròlegs, presentacions i estudis sobre els viatges de l’artista i la seva relació amb altres personatges del medi artístic i cultural del seu temps. Dirigeix el projecte en curs de l’edició digital de l’Obra Completa de Santiago Rusiñol (IEC) i prepara l’edició de l’Epistolari de Santiago Rusiñol.

Curadora de les exposicions Rusiñol a Tarragona. Amistats i paisatges (Museu d’Art Modern de Tarragona, 1995), Rusiñol en Granada. La visión simbolista (Museo Casa de los Tiros, 2001), Salvador Dalí – Federico García Lorca,la persistència de la memòria (Museu d’Història de Catalunya, 2004), Miquel Utrillo i les Arts (2009) i Àlbum Maricel (2010), entre altres.

Membre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (IEC).

Bloc i pàgina web Quadern de Terramar.

(Actualització 20 de setembre de 2012)