Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhost/coralliambre.com/home/html/quaderndeterramar/wp-content/themes/Flexible/epanel/custom_functions.php on line 887
Posted by on 19 ago, 2014 in El Marge Llarg, Sitges, Valors | 0 comments

10514607_669775639779152_8134904725934150058_n

És temporada alta «amb tots els condicionants que l’estiu posa encara més de relleu (…) És temporada alta per a una estacionalitat turística que a Sitges ens ha d’acabar de fer decidir quin turisme volem i per quin turisme treballem, perquè la crisi no ens ha de conduir a una situació on tot s’hi val i on el lleure sovint es confon amb xauxa. Això val, entre altres coses, pels sorolls dels locals, pels espectacles a la via pública – la Ribera és un indret especialment castigat -, per les mides abusives de les terrasses dels carrers, per l’acampada d’incívics de totes les edats i condicions als parterres de gespa (…) Més enllà de les qüestions d’imatge també hi ha les qüestions de fons, com la no gens fàcil convivència del sector del lleure de la temporada alta amb la vida quotidiana dels sitgetans i dels que en lloc de gresca a qualsevol preu vénen a Sitges a buscar tranquilitat, que d’aquests també n’hi ha. (…) Estic convençuda que entre els habitants de Sitges l’acord en contra dels models turístics de Lloret o Salou és més que unànime i evident, però hi ha realitats que fan dubtar sobre la qualitat de l’aposta empresarial. I un altre element de reflexió és que entre les assignatures pendents de fa temps tenim la del turisme cultural com a estratègia i finalitat (…) Enguany, vistes les circumstàncies i apuntant cap al futur, tenint un gran potencial com tenim, hauríem de ser capaços d’extreure’n les lliçons, estratègies i acords que ens han d’ajudar a sortir de l’atzucac sense abaratir el somni ni renunciar a l’ambició i a l’exigència de la qualitat com a indicador de la Marca Sitges, obrant en conseqüència. I aquest és un deure que ens afecta a tots, perquè ens hi juguem massa.»

L'oferta de "lleure nocturn" de la placeta de la Indústria. Si això és qualitat...

L’oferta de “lleure nocturn” a la placeta de la Indústria.

Recupero el que vaig escriure l’estiu de 2012. Ara no ja no parlem de crisi però tenim altres temes. A més del problema dels topmanta, la relació entre la ciutadania i la indústria turística va pujant de voltatge. Un debat cívic sobre el turisme que volem és substituït per comentaris reactius a les xarxes socials; creix el malestar del veïnat i de la ciutadania per les molèsties causades pels establiments i pel comportament dels turistes i, més enllà dels deures i responsabilitats de l’administració, caldria veure una actitudclara de corresponsabilitat per part del sector empresarial. El que tothom en principi està d’acord és en que Sitges necessita turisme de qualitat. Només cal que tots els sectors directament implicats hi creguin i obrin en conseqüència.